Canadian Bank Note Suriname N.V. - Paramaribo

  • Verified
    Listing
  • Recentrly
    Updated
Company name
Canadian Bank Note Suriname N.V.
Location
Centrum, Dr Sophie redmondstraat 76, Paramaribo, Suriname
View Map
Contact number
+597 420 552
+597 420 541
Fax
+597 420 538
Working hours
  • Monday: 08:00 - 20:00
  • Tuesday: 08:00 - 20:00
  • Wednesday: 08:00 - 20:00
  • Thursday: 08:00 - 20:00
  • Friday: 08:00 - 20:00
  • Saturday: 08:00 - 20:00
  • Sunday: Closed
E-mail address
Location map
Company description
Canadian Bank Note Suriname N.V. (CBNS)
De CBNS ging in het jaar 2000 van start met haar bedrijfsactiviteiten ingevolge een door de overheid verstrekte vergunning. Zij is een 100% dochteronderneming van de Canadian Bank Note

Door de CBNS werd de eerste Surinaamse “elektronische” loterij geïntroduceerd alsook het eerste Surinaamse “Lotto”-spel dat populair is onder de Surinaamse bevolking. Vanaf het jaar 2000 tot heden, heeft de CBNS meer dan 1000 Jackpotwinnaars opgeleverd en meer dan SRD 300 miljoen in prijzengeld uitbetaald. De CBNS blijft het grootste loterijbedrijf in Suriname met een netwerk van meer dan 200 agentschappen die alle bewoonde gebieden van het land bestrijken.
In 2008 installeerde de CBNS het Abrazo-Loterijsysteem in Suriname; dit systeem vertegenwoordigt  
Show more de meest geavanceerde loterijtechnologie die in de wereld beschikbaar is, met de nadruk op veiligheid en transparantie.

Deze charitatieve stichting wordt op onafhankelijke wijze door een bestuur van respectabele Surinaamse burgers bestuurd. De CBNSF heeft meer dan SRD 1.000.000,- van de CBNS ontvangen; deze gelden zijn aan meer dan 200 liefdadigheidsinstellingen en andere goede doelen in Suriname toegewezen, waarbij jongeren, ouderen en mensen in nood werden geholpen. De CBNSF werkt overeenkomstig strenge procedures en zonder vooroordeel. Enkele van de organisaties die hierbij baat hebben gevonden, zijn:Lijst Foundation.

Behalve het draaien van de grootste loterij in Suriname, is de Canadian Bank Note ook de trotse leverancier van de allereerste Caricom-paspoorten in het Caraibisch gebied voor Suriname. Sedert 2005 heeft de CBN de nieuwe machinaal-leesbare Surinaamse paspoorten geleverd samen met een geavanceerd en veilig afgiftesysteem dat heeft geleid tot een aanzienlijke afname van fraudegevallen en tot de snelle afgifte van paspoorten aan burgers van Suriname.
Een ander primeur was het feit dat de CBN in 2003 een contract werd toegewezen om de SRD bankbiljetten te drukken, alsook de drankzegels in 2008. CBN is ook belast met de Caricom paspoorten van Suriname en het Boarder Management Systeem.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from Canadian Bank Note Suriname N.V. or SurinamYP users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Verified Business

The accuracy of the company profile for Canadian Bank Note Suriname N.V. is validated by the company owner, representative, or directory administrator.
Last update on
Registered with us in

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on SurinamYP - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP